Index Vakbarát Hírportál

Sok a tarantula? Semmi baj, megesszük mindet!

2016. szeptember 5., hétfő 18:04

A kambodzsai Skuon városának látogatói, jobb, ha vigyáznak, ugyanis a "Pókváros" néven is ismert településen nem elég, hogy mindenfelé tarantulák mászkálnak, még a tányérjaikon sem szabadulnak a nyolclábú állatoktól. A városban ugyanis annyira sok tarantula van, hogy a helyiek inkább megeszik őket, írja a Dailymail.

A dolog ráadásul nem is annyira újkeletű, Skuonban már a hetvenes évek óta fogyasztják a pókokat. A város mindig is el volt árasztva tarantulákkal, de fogyasztani őket csak a térséget sújtó óriási éhínség miatt kezdték el. Pol Pot diktatúrája alatt számos városi lakost kényszerítettek vidékre, hogy a termelőszövetkezetekben dolgozzanak, de a száműzötteknek fogalma sem volt arról, hogyan is kell földet művelni.

Az éhező és mindenre elszánt emberek fejéből pattant ki az ötlet, hogy a várost elárasztó pókokat fogyasszák, ez pedig azóta is nagy népszerűségnek örvend, igaz, mostanra már ínyencség lett az életmentő pókokból.

Ízét a tőkehalhoz és a csirkéhez hasonlítják, megenni pedig csak a lábakat ajánlott, mivel a tarantula potrohába harapók egzotikus finomság helyett a pók belső szerveit és testnedveit rágcsálhatják. Bármilyen hihetetlen, nem ez a legextrémebb fajtája a tarantulák felhasználásának, ugyanis néhányan bort is megpróbáltak készíteni a szőrős állatokból.

Rovatok