Index Vakbarát Hírportál

Mindig is akart egy macskabőr táskát? Itt a lehetőség!

2016. szeptember 20., kedd 21:04

A divat folyton változik, a változások közben pedig sokszor néhány igen érdekes darab is feltűnik a ruhák és kiegészítők között. Ezek közé tartozik az a kézitáska, ami az új-zélandi TradeMe nevű aukciós oldalon tűnt fel, különlegessége pedig az, hogy macskabőrből készült, még az állat feje is rajta van – írja a Stuff.

A hétköznapinak semmiképpen sem mondható táska 1400 dolláros áron került fel az oldalra, és hatalmas vitát generált a felhasználók között. Sokan természetesen undorítónak és elfogadhatatlannak nevezik, másoknak azonban kifejezetten tetszik a különleges darab. 

A bizarr táska egy christchurchi állattömő, Claire Hobbs műve, aki elmondta, a projekthez egy Tom nevű macskát használt fel, aki autóbalesetben pusztult el. Arra, hogy sokan úgy gondolják, ez tiszteletlenség az állatokkal szemben azt mondta, szerinte éppen az ellenkezője, az idő amit a művei cserzésével és megformázásával tölt, a legnagyobb tiszteletet fejezi ki.

Undorító vagy sem?

  • 1720
    Csak az érdekel, hogy Rogánné vagy Vajnáné asszonynak lesz-e hamarabb
  • 1439
    Inkább a kezemben hordom a cuccaimat
  • 526
    Kell!

A művésznek a táskán kívül több másik műve is megvehető, többek között egy több madárból és macskából összerakott hibrid is.

Az ügyben megkérdezték a TradeMe szóvivőjét is, aki elmondta, tudják, hogy sokan nem értenek egyet az állattöméssel, de ettől még lehetővé teszik a kitömött állatok árusítását. A táskáról azt mondta, habár őt nem mozgatja meg a dolog, biztos lesz valaki, aki lelkesedni fog az ötletért.

Rovatok