Index Vakbarát Hírportál

72 óráig volt egyedül a szibériai erdőben a hároméves kisgyerek

2016. szeptember 22., csütörtök 22:37

Három napot töltött egy hároméves kisgyerek Szibéria egyik erdős részében, ami kifejezetten híres arról, hogy farkasok és medvék élőhelye.

Cerin Dopcsut egy szelet csokival indult el a közeli erdőbe sétálni, ahol eltévedt és egy fa alá húzódott be aludni - írja a BBC. A rendőrség és a lakosság nagy erőkkel kezdte keresni a gyereket, aki egyes találgatások szerint egy kölyökkutyát követhetett az erdőbe.

A gyermek a dédnagymamája felügyelete alatt volt, amikor a Khut nevü faluból elbarangolt a tuvai erdőbe.  

Kimerülten és éhesen találtak rá, de egyéb baja nem volt, ami kész csoda arra tekintettel, hogy éjszaka nagyot zuhan a hőmérséklet és az erdőben élő vadállatok mellett egy sebes sodrású folyó is veszélyeztette a kisgyereket. Különös veszélyt jelentenek a medvék, akik a téli álom előtt mindent megesznek ami él és mozog. 

A gyermek végül úgy került elő, hogy felismerte nagybátyja hívogató hangját. Az első kérdése az volt, hogy megvan-e a játékautója. 

A kisgyermek előkerülését a falubéliek meg is ünnepelték, a Dzsungel Könyévből ismert Maugli becenevet adták neki. A mentőcsapat tagjai szerint kiváló esélyekkel indul, hogy egyszer majd ő is életeket menthessen, ugyanis ritka, hogy ilyen kis korban valaki ennyire rátermetten viselkedjen és ilyen szélsőséges körülmények között feltalálja magát. 

Rovatok