Index Vakbarát Hírportál

Egy volt pap összead két volt apácát Olaszországban

2016. szeptember 28., szerda 16:36

Az egyneműek élettársi kapcsolathoz való jogát nemrég mondták ki Olaszországban, ennek örömére a két 44 éves exapáca, Isabel és Federica összekötötték életüket. Egy misszió során ismerkedtek meg, három éve együtt vannak. A ceremónia előtt minden szálat el kellett vágniuk az egyházi életüktől és a Vatikántól, írta a Local.

Mindkét nő továbbra is szociális területen akar dolgozni. Az anyakönyvvezető előtti szertartást egy volt pap vezetésével tartandó ceremónia követi. Őt korábban a pápa kiközösítette az egyházból, mert egyházi áldást adott homoszexuális párok frigyére.

Olaszországban egyre több azonos nemű pár él a bejegyzett élettársi kapcsolatra lehetőséget nyújtó törvény adta lehetőséggel. A jogszabály, amelynek elfogadásáért évek óta küzdöttek a katolikus többségű országban, július végén lépett hatályba. Olaszország volt az utolsó nyugat-európai állam, ahol eddig az azonosneműek életközössége nem volt jogilag szabályozva. Ezt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kifogásolta korábban.

Rovatok