Index Vakbarát Hírportál

Lebombázták Aleppó legnagyobb kórházát

2016. október 1., szombat 11:36

Legalább két hordóbomba találta el az ostrom alatt álló szíriai Aleppó legnagyobb kórházát szombaton – írja az AFP hírügynökség. Adham Sahloul, a kórházban dolgozó Szíriai–Amerikai Egészségügyi Társaság egyik tagja szerint egy fürtös bomba bevetéséről is érkeztek hírek.

A szombati bombázásban a brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint találatot kapott egy kisebb hadikórház is, ahol emiatt egy ember meg is halt.

A kormányellenes felkelők ellenőrzése alatti területen álló kórházak ellen folyamatosak a támadások, a most lebombázott M10 kórházat már szerdán is találat érte, ahogy a második legnagyobbnak számító M2-t is. Épp azért kaptak ilyen kódneveket is ezek a kórházak, hogy valamivel nehezebb legyen az azonosításuk.

A szerdai támadást Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár háborús bűnnek titulálta, de ugyanő korábban már arról is beszélt, hogy naponta kap jelentéseket gyújtóbombák és más, nagy pusztítóerejű fegyverek bevetéséről.

A már eddig is a szíriai háború egyik fő gócpontjának számító Aleppó helyzetét tovább súlyosbította, hogy a hét elején a kormányerők nagyszabású szárazföldi offenzívába kezdtek a város bevételéért.

Rovatok