Index Vakbarát Hírportál

Háztetőkön ugráló medve miatt tört ki pánik Nagyszebenben

2016. október 12., szerda 12:35

Egy medve garázdálkodott Nagyszebenben, írja az MTI. Az állat a város melletti erdőből tévedt be lakott területre.

A járókelők megijedtek tőle, a medve pedig megijedt a járókelőktől. Előbbiek hívták a rendőrséget, utóbbi pedig felmászott egy ház tetejére, és háztetőről háztetőre ugrálva próbált elmenekülni a kiérkező hatóságok elől.

Az állatot először altató lövedékekkel próbálták leteríteni, de mivel az hatástalan volt, éles lőszerrel lelőtték, miután egy gyárépületbe tévedt, ahol a rendőrség szerint 50 ember életét veszélyeztette. A véres, döglött állatról ide kattintva érhető el a videó.

Cristian Roman, Szeben megye prefektusa az Agerpres hírügynökségnek elmondta, szerinte indokolt volt éles lövedéket használni, de ennek ellenére a hatóságok kivizsgálják alaposabban az esetet, bűnügyi dossziét nyitottak a fegyverhasználat miatt. Az eset éppen akkor történt, amikor Romániában  élénk vita tárgya a nagyvadak kilövési kvótája. A környezetvédelmi minisztérium a környezetvédők tiltakozása nyomán visszavonta a közvitára bocsátott javaslatát, ami szerint a következő vadászidényben 552 medvét lehetett volna elejteni Romániában.

  

Rovatok