Index Vakbarát Hírportál

Farage ment, új elnököt választott a kilépéspárti brit UKIP

2016. november 28., hétfő 13:08

Paul Nuttallt választottákmeg az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezetőjének, ő váltja Nigel Farage ügyvezetőt. Nuttal eddig Farage helyettese volt, a mostani választáson a szavazatok 62,6 százalékát szerezte meg - írja a Guardian. Nutallra vár mostantól az a feladat, hogy az UKIP támogatottságát megtartsa, ami azért nehéz, mert a pártnak lényegében egyetlen célkitűzése a brexit volt, azt pedig elérte.  

Ha ez nem lenne elég, az UKIP az elmúlt hónapban tele volt botrányokkal. az elmúlt öt hónapban széthullani látszik a közelmúlt legsikeresebb brit politikai alakulata. Október elején mondott le a UKIP vezetéséről Diane James, akit szeptember közepén választottak pártelnökké, miután Nigel Farage egyszer már lemondott. Diane James után ismét Farage lett az elnök, így ő tartotta a hátát, amikor az UKIP két politikusa az Európai Parlamentben összeverekedett. 

Novemberben pedig kiderült, hogy a párt által alapított Szövetség az Európai Közvetlen Demokráciáért nevű politikai csoport szabálytalanul költött el uniós forrásokat. 

Rovatok