Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt két török katona Szíriában

2016. november 29., kedd 23:53 | aznap frissítve

Észak-Szíriában eltűnt két török katona, akik egy Iszlám Állam elleni offenzívában vettek részt - írja a BBC török katonai tisztviselők tájékoztatására hivatkozva. 

Az Iszlám Állam saját hírügynöksége azt állítja, az al-Bab közelében eltűnt katonákat a terrorszervezet ejtette foglyul. Törökország ezzel kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott. 

A török hadsereg jelenleg katonai akciót vezet a stratégiai jelentőségű al-Bab felszabadítására az ISIS terroristáitól és a kurd csapatoktól. Mióta szeptemberben a törökök szárazföldi támadást indítottak az Iszlám Állam ellen, az ország egyre többször válik a terroristák célpontjává. Az elmúlt egy évben történt robbantásos merényletek közül több mögött dzsihadisták álltak, és az ISIS tavaly nyáron egy katonát is elrabolt, akinek hollétéről máig nem tudni semmit. 

A közelmúltban nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen állítólag az ISIS vezetője hallható, aki arra biztatja a terroristákat, intézzenek támadásokat a szír és iraki terülteken állomásozó török katonák ellen. A BBC isztambuli tudósítójának értesülései szerint bár most a török kormány elkötelezett az offenzíva támogatása mellett, még több katonai veszteség esetén ez meginoghat.

Rovatok