Index Vakbarát Hírportál

Több mint 500 civil halt meg az aleppói offenzívában

2016. december 8., csütörtök 13:19

A szíriai hadsereg november közepén indított offenzívát szövetségeseivel Aleppó felkelők kezén lévő, keleti része ellen. Akcióik során sikerült visszafoglalniuk a területek 80 százalékát. A kormányerők légicsapásaiban és tüzérségi támadásaiban 384 polgári személy, köztük 45 gyerek vesztette életét, míg 114 emberrel, köztük 36 gyerekkel gránátok végeztek.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának tájékoztatása szerint legalább 22 civil vált az Iszlám Állam ellenőrzése alatt lévő észak-szíriai területek elleni légicsapások áldozatává. A Washington vezette nemzetközi koalíció vadászgépei az elmúlt 24 órában Rakka környékét, valamint az Aleppótól északra fekvő területeket támadták. 

Aleppó óvárosának egyik kórházából csaknem 150 fekvőbeteget és bajbajutottat menekítettek ki az éjszaka folyamán. A betegek a közelben zajló harcok miatt napokig a kórház foglyai voltak. Tizenegyen vesztették életüket a kezelés hiánya vagy az eltévedt golyók miatt. Száztizennyolc ápoltat három kórházban helyeztek el Aleppó nyugati részén, 70 másik személyt ideiglenes szállókra vittek át.

Rovatok