Index Vakbarát Hírportál

Szexmunkásoknak állnak fiatalkorú afgán menekültek Svédországban

2016. december 20., kedd 01:36

Egy Svédországba érkező menekültekkel foglalkozó szervezet, a Göteborg Räddningsmission szerint, egyre több fiatalkorú menekült próbál szexmunkásként túlélni Göteborgban - írja a thelocal.se. A szervezet szerint egyre több fiatalkorút lehet látni este az utcákon, amint idősebb férfiakkal találkoznak, majd kocsiba ülnek, vagy elsétálnak velük rövid beszélgetés után. 

Az egyesületnél dolgozó, és szexmunkásokkal foglalkozó Caroline Casco szerint megpróbálják ezeket a fiatalokat biztonságosabb és biztosabb megélhetés felé terelni és az utcákról kivonni, de kaptak olyan fülest is, hogy gyakran ezek a fiatalkorúak csoportokba verődnek, lakást bérelnek, és azt egyfajta bordélyházként üzemeltetik, ami Casco szerint egy aggasztó tendencia és nehezebben követhető. 

Az első felmérések szerint elsősorban olyan afgán fiatalokról van szó, akik miután nem kapták meg a menekültstátuszt, mégis Svédországban maradnak, ahonnan nem küldhetik őket vissza csak olyan országba, ahol integrálásuk biztosított. Legtöbbjüket a 18.-ik életévük betöltésével toloncolják ki. 

A svéd rendőrök szóvivője szerint nem kaptak olyan információt, ami alapján el tudnak kezdeni nyomozni, ezért nem tettek eddig semmit az ügyben. 

Rovatok