Index Vakbarát Hírportál

Őrizetben a berlini hajléktalant felgyújtó fiatalok

2016. december 27., kedd 13:31 | aznap frissítve

Kedden őrizetbe került az a hét fiatal, akik karácsony este felgyújtottak egy hajléktalant a berlini metróban – írja a Local

A 37 éves férfit az U8-as vonal Schönleitstrasse metrómegállójánál gyújtották fel. Szerencsére az eset még üzemidőben történt, az utasok és egy szerelvény vezetője időben eloltották a tüzet, a férfi pedig megúszta sérülés nélkül.  

A rendőrség ennek ellenére emberölési kísérlet vádjával nyomozást indított és a biztonsági kamerás felvételeket is nyilvánosságra hozta. Kedden megerősítették, minden gyanúsítottat elfogtak. A 15 és 21 év közötti fiatalok közül hatan különböző rendőrségeken adták fel magukat, a hetediket pedig civil ruhás rendőrök tartóztatták le. 

A berlini ügyészség szóvivője a ZDF köztévének elmondta, a fiatalok menedékkérőként érkeztek az országba, hatan Szíriából, egy pedig Líbiából. Közülük ketten 2014 óta élnek Berlinben, a többiek tavaly, vagy idén érkeztek az országba. Mindannyian nyújtottak be menedékjogi kérelmet, menekültszállásokon helyezték el őket. Hatuknak már volt dolga a hatóságokkal, többek közt testi sértés miatt.

Andreas Giesel szociáldemokrata politikus visszataszítónak nevezte a történteket, de felhívta a figyelmet arra, nem szabad teret engedi a populizmusnak, és nem szabad általánosító módon meggyanúsítani egész csoportokat. 

Rovatok