Index Vakbarát Hírportál

Egy teljes drogbanda került rács mögé Ausztriában

2016. december 30., péntek 15:10

Kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandát számolt fel az osztrák rendőrség Bécsben csütörtökön, írja az MTI. Ötven embert vettek őrizetbe, köztük utcai dílereket és a szervezet vezetőit, valamint lefoglaltak 21 kiló kábítószert is.

A rendőrség szóvivője pénteken úgy fogalmazott, gyakorlatilag az egész szervezet rács mögé került. A csütörtöki razziákat éveken át tartó, eredetileg pénzmosás gyanújával indított nyomozás előzte meg. A csaknem 78 millió forintnyi Nigériába csempészett készpénzről kiderült, hogy kábítószer-kereskedelemből származik, így jutottak el végül a bűnszervezethez. A hatóságok szerint a nigériai banda az elmúlt években több mint 1,8 milliárd forintnyi értékben csempészett kábítószert az osztrák fővárosba, a most lefoglalt 21 kiló kokain és heroin pedig hónapokig ki tudná elégíteni a bécsi drogosok szükségleteit.

A banda tagjai közül egyesek vizsgálati fogságban vannak, másokat már elítéltek. A szervezet tíz futára is lelepleződött, ők a kábítószert lenyelték, és úgy csempészték Ausztriába. A rendőrség szerint mindegyikük gyomrában 1-1,5 kiló drog volt. A háttérembereket jelenleg Hollandiában tartják fogva, de a rendőrség tájékoztatása szerint hamarosan őket is kiadják az osztrák hatóságoknak.

Rovatok