Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy csomagba rejtett bomba Firenzében

2017. január 1., vasárnap 16:06

Felrobbant egy csomagba rejtett pokolgép vasárnap reggel egy újfasiszták által működtetett firenzei könyvesbolt előtt, a detonáció súlyosan megsebesített egy rendőrt - írja az MTI.

A csomagot a rendőrség terrorellenes egységei találták meg a terrorveszélynek kitett helyek ellenőrzése során és riasztották a tűzszerészeket. Az időzített robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor egy rendőrségi tűzszerész megközelítette hatástalanítás közben.  

A sebesült tűzszerészt kórházba szállították, ahol amputálták a bal karját - közölték rendőrségi forrásból a Reuters hírügynökséggel. A robbanás következtében az egyik szemére megvakult.

A rendőrség nyomozást kezdett az ügyben, de nem bocsátkozott találgatásokra arról, hogy ki követhette el a támadást.

Gianluca Iannone, a CasaPound szélsőjobboldali csoport vezetője közleményben tudatta, hogy a könyvesbolt ellen az elmúlt egy évben immár harmadszor követtek el támadást, Iannone szerint "egyértelműen politikai okokból".

Olaszországban a múlt század hetvenes, nyolcvanas éveiben megszokott jelenség volt a szélsőbaloldali és szélsőjobboldali csoportok sorozatos támadásai, de az utóbbi években sokkal ritkábbá váltak a hasonló erőszakos cselekmények.

Rovatok