Index Vakbarát Hírportál

Bejön Moszulban az iraki sereg új taktikája

2017. január 7., szombat 12:56

A Moszult ostromló iraki erők szombatra már néhány száz méternyire megközelítették a várost kettészelő Tigris folyót - írja az MTI. Az Iszlám Állam elleni hadművelet legújabb sikerei egy új taktikának és a különböző fegyvernemek hatékonyabb együttműködésnek köszönhetők egy iraki terrorelhárítási szóvivő szerint.

Az utóbbi napok sikerei közé tartozik az iraki eliterők példa nélküli rohama péntek éjjel, amellyel a város keleti felének több részéből sikerült elűzni a dzsihadistákat. Az akciót egy hétig tervezték - mondta Szabah al-Numan szóvivő újságíróknak Kelet-Moszulban. A Moszul elleni offenzíva tavaly december közepén indult újra

Az iraki terrorelhárító szolgálat katonái már csak fél kilométerre vannak a Tigris egy stratégiai jelentőségű hídjától. A terrorelhárítók az utóbbi egy napban elfoglalták Gufran kerületet, és behatoltak Vahdába. Az új taktikát egy több hétig tartó állóháború után vezették be. A szakértőtől függetlenül egy katonai közlemény is kikerült a harcok állásáról, eszerint az iraki szövetségi rendőrség visszafoglalt egy kórházat Vahdában.

Rovatok