Index Vakbarát Hírportál

Giuliani súg majd kiberbiztonsági tanácsokat

2017. január 12., csütörtök 17:16

Donald Trump stábja bejelentette, hogy a korábban több miniszteri posztra is esélyesnek jósolt Rudy Giuliani volt New York-i polgármester megosztja majd eddigi tapasztalatait a magánszektort érintő kiberbiztonsági problémákról, ami a CNN szerint azt jelenti, hogy nem hivatalos kiberbiztonsági tanácsadó lesz.

Az is kiderült, hogy Trump létrehoz egy kiberbiztonsággal foglalkozó tanácsadó testületet, és ennek az irányítását bízza Giulianira. A volt New York-i polgármester a Fox Newsnak azt mondta, hogy „a magánszektorban fellelhető minden információt megadnak majd a kormányzatnak", és próbálják javítani a kapcsolatokat a kiberbiztonság területén dolgozó emberek és csoportok között.

Giuliani a nemzetközi téren biztonsági tanácsokat adó Giuliani Partners vezérigazgatója.

A jövő pénteken beiktatott új amerikai elnök csapata további részleteket nem adott ki Giuliani szerepéről, de azt hozzátették, hogy Trump időről időre találkozik majd vállalati vezetőkkel, hogy tanácsokat kérjen a kiberbűnözés elleni küzdelemhez.

Trump a szerdai első megválasztott elnöki sajtótájékoztatóján először ismerte el, hogy az oroszok hekkelhették meg a demokratákat, de erősen relativizálta az egész kérdést. Elismerte ugyan, hogy Oroszország benne lehetett ilyenben, de Kína ebben sokkal aktívabb és „mindenki más” is csinálja. Nem helyes, de teszik, ezért 90 napon belül jelentést vár a titkosszolgálatoktól a kibervédelemről, mondta akkor.

Rovatok