Index Vakbarát Hírportál

Az elrabolt csecsemő 18 év után lett meg

2017. január 13., péntek 21:37

Kamiyah Mobleyt teljesen újszülöttként rabolta el egy nő még 1998-ban, írja a BBC. Viszont most dél-karolinai Waterboroban letartóztatták az 51 éves Gloria Williamst ezért az emberrablásért, aki közben felnevelte az elrabolt kislányt.  Mivel Kamiyah nagykorú, ezért nem viszik vissza már az igazi szüleihez, rajta áll, hogy mihez kezd az új helyzettel. Gloria Williamset azért letartóztatták.

A kis Kamiyah-t nyolc naposan rabolta el Williams az anyja kezeiből Jacksonville-ben. Williams kórházi alkalmazottnak öltözött, és simán elkérte az anyjától a kisgyereket azzal a trükkel, hogy a kislány lázas és meg kell vizsgálni. Az anyja, Shanana Mobley mostanáig aztán nem is hallott semmit a gyerekéről, Williams egyből kisétált vele a kórházból.  

A legrelevánsabb biztonsági kamera nem működött megfelelően a kórházban, a többi alapján viszont csak fantomrajzot tudtak a gyerekrablóról készíteni, írja az FCN.  Shanana később beperelte kórházat, és kapott is másfél millió dollár kártérítést. 

Az eset akkoriban elég komoly médiavisszhangot kapott, mégse lett meg az elkövető.  Hiába ajánlott fel a rendőrség 250 ezer dolláros nyomravezetői díjat, és hiába kezdtek el utána nyomozni a beérkező 2500 bejelentésnek, csak a legutolsó bizonyult most, 18 évvel később érdeminek, amihez valaki csatolta Williams fotóját is. Kamiyah rendőrség szerint most "normális 18 éves nő".

Rovatok