Index Vakbarát Hírportál

Rakétával lőttek egy török rendőrségi épületre

2017. január 20., péntek 20:04

Vállról indítható rakétát lőttek ki az isztambuli rendőr-főkapitányságra pénteken, de nem talált, és az első jelentések szerint a meghiúsult támadásnak nincsenek áldozatai sem, írja az MTI a CNN Türk hírtelevízió híre alapján.

Törökországban az utóbbi időben több véres támadást követtek el, és ezek közül nem egyet az ország legnépesebb városában, Isztambulban. A török hatóságok és fegyveres erők elleni merényleteket általában kurd szélsőségesek vállalják, a civilek elleni támadásokat viszont az Iszlám Állam terrorszervezetnek tulajdonítják.

Legutóbb, december elején a Besiktas labdarúgóklub stadionjának közelében hoztak működésbe egy autóba rejtett pokolgépet a készenléti rendőrök autóbusza mellett, majd 45 másodperccel később egy közeli parkban egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A kettős támadásban 29-en haltak meg, nagyrészt rendőrök, és több mint 160-an megsebesültek. A támadást a Kurdisztán Sólymai nevű kurd szélsőséges szervezet vállalta magára.

Újévkor a Reina nevű szórakozóhelyen nyitott tüzet az üzbég Abdulgadir Masharipov, és néhány perc alatt 39 embert lemészárolt a szórakozóhelyen, köztük sok külföldit, és további 69 embert megsebesített. A terrorista az Iszlám Állam nevében követte el a gyilkosságokat.

Rovatok