Index Vakbarát Hírportál

A WikiLeaks Trump adóbevallását várja

2017. január 23., hétfő 14:40

40 éves hagyományt megszakítva Donald Trump nem hozza nyilvánosságra adóbevallását – az Egyesült Államok elnökének tanácsadója közölte: szerinte az emberek nem is erre kíváncsiak, hanem arra, mi lesz az ő adóbevallásukban – írta a Huffington Post. Kellyanne Conway mindezt a Washington Post és az ABC megrendelésére készített felmérés ellenére mondta, amely szerint az amerikaiak 74 százaléka igenis szeretné látni a milliárdos adóbevallását, amely a gyanú szerint igen sovány, mert 18 éven át nem fizetett adót.

Az elnök egyébként saját ígéretét is megszegte ezzel, májusban ugyanis azt mondta, az adóbevallását egyelőre vizsgálják a hatóságok, utána kész nyilvánosságra hozni.

A Fehér Ház honlapján 218 ezer aláírás áll a kezdeményezés alatt, hogy Trump hozza nyilvánosságra adóbevallását – írja a Guardian. 

A WikiLeaks – amely az elnökválasztás idején, a gyanú szerint orosz közreműködéssel, nagy szolgálatot tett Trumpnak azzal, hogy kiszivárogtatta a Demokrata Párt belső levelezésének hozzá eljuttatott részleteit – most arra kéri a lehetséges forrásokat, küldjék el neki az adóbevallást és közzéteszik. A WikiLeaks a felvetéssel egyrészt renoméját szeretné helyreállítani, miután az a vád érte, hogy egyoldalú szerepet vállalt demokratákról szóló szivárogtatásokkal, másrészt viszont épp a megítélését gyengíti a sebezhetőséget sugalló amatőr kéréssel.

Rovatok