Index Vakbarát Hírportál

Zsidó kulturális központokat evakuáltak az USA-ban

2017. február 21., kedd 11:34

Újabb zsidó kulturális központokat, közösségi épületeket kellett kiüríteni az USA több városában is egy újabb bombafenyegetés-hullám miatt, írja a BBC. A FBI már több ilyen fenyegetés ügyében is nyomoz, hétfőn 11 épületet kellett evakuálni, és átvizsgálni.

A cikk szerint egyetlen esetben sem találtak bombát az épületekben, az utolsó fenyegetéssel pedig 69-re emelkedett a hasonló esetek száma, mindez 27 államban az elmúlt egy hónapban. Csak az elmúlt héten 17 államban 27 központnál volt bombafenyegetés.

A Fehér Ház sajtósa kijelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök világossá tette, hogy az ilyen cselekedet elfogadhatatlan, annak helye nincs az országban.

Mindeközben száznál több sírkövet rongáltak meg vandálok egy St Louis-i zsidó temetőben, írja a CNN. A temetőben több sír műemléknek számít, a temető vezetői türelmet kérnek, amint kiderült, hogy mely családok sírjai rongálódtak meg, azt jelezni fogják a hozzátartozóknak. A cikk szerint a múlt héten történt rongálás óta nagy a feszültség az amerikai zsidó közösségekben. 

Rovatok