Index Vakbarát Hírportál

Elraboltak két német régészt Nigériában

2017. február 23., csütörtök 12:03 | aznap frissítve

Emberrablók foglyul ejtettek két német régészt szerdán, nem messze Nigéria fővárosától, írja a Reuters. Afrika legnépesebb országában gyakoriak az emberrablások, a következő hetekben ráadásul a főváros, Abuja környékén is problémás lesz a biztonsági helyzet.

A kutatókat egy, a Kaduna várost Abujával összekötő úttól nem messze lévő településen rabolták el, miután a biztonságuk miatt melléjük kirendelt rendőrök nélkül mentek ki a terepre. Két falusi lakos próbált nekik segíteni, de őket megölték a támadók.

A helyiek szerint a régészekkel két német nő is volt, de őket érdekes módon nem vitték magukkal a rablók, akik egyelőre nem kértek váltságdíjat. A német külügyminisztérium nem kommentálta az esetet. 

A környéken már korábban is voltak emberrablások, a felújítások miatt március 8-tól hat hétre bezáró fővárosi reptér pedig további biztonsági kockázatokat jelent. A repülőket ugyanis kénytelenek Kaduna városba átirányítani, így az utasokat biztonsági erőkkel támogatott buszokon fogják szállítani a veszélyes utakon.

Bár a nigériai kormány remélte, hogy a repülőtársaságoknak ez megfelel, sokan mégis úgy döntöttek, hogy inkább nem használják a várost alternatívának.. 

Rovatok