Index Vakbarát Hírportál

Civileken áll bosszút kiűzése után az Iszlám Állam

2017. február 24., péntek 10:41

Legalább 41-en haltak meg a szíriai al-Babban, amikor az Iszlám Állam autóba rejtett bombát robbantott fel a városban, ahonnan egy nappal korábban űzték ki katonáikat a törökök által támogatott szíriai csapatok. Az áldozatok nagy többsége, 35 ember civil. Több tucatnyi lehet a sebesültek száma.

al-Bab az Iszlám Állam utolsó nagyobb bázisa volt Szíria északkeleti részén, a Törökország által támogatott szír felkelő csapatok jelentős sikere volt, hogy a várost csütörtökre sikerült visszafoglalniuk a terroristáktól. Korábbi városostromokhoz hasonlóan azonban itt sem ért véget a háború azzal, hogy a reguláris egységeket elűzték.

Csütörtökön is több tucat, a várost biztonsági megtisztításán dolgozó török szövetséges fegyverest robbantottak fel a vonalaik mögött, péntek reggel pedig még súlyosabb merényletet követtek el a terroristák. A Reuters egyelőre 41 halálos áldozatról tud. Az Iszlám Állam még a Tadef nevű közeli kisvárost birtokolja, onnan délre már az Asszad-hű szír hadsereg és szövetségeseik az urak.

Rovatok