Index Vakbarát Hírportál

Több robbantást tervezett az ISIS egy esseni plázában

2017. március 11., szombat 12:00 | aznap frissítve

Rendőrök és kommandósok lepték el az egyik esseni bevásárlóközpontot, miután a német biztonsági erők értesülése szerint az Iszlám Állam merényletet akart ott elkövetni, írja a  Bild

Konkrét információk érkeztek arról, hogy a támadást szombatra tervezték. A német WDR szerint a megbízást egy Németországból származó, az Iszlám Államhoz tartozó szír iszlamista adta ki követőinek. A férfi a Messengeren keresztül bombakészítéshez szükséges leírásokat is küldött embereinek.

A tervük az volt, hogy a bevásárlóközpont több pontján robbantanak. 

A rendőrség még a boltok nyitása előtt jelentette be a lezárást Limbecker Platzon lévő üzletközpontban. A 70 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban több mint 200 üzlet működik. Ez Németország egyik legnagyobb üzletközpontja.  

A Spiegel úgy tudja, hogy a város központjában található bevásárlóközpont várhatóan egész nap zárva fog tartani. Az ottani állomáson a metró sem áll meg.

A rendőrség két oberhauseni férfit vett őrizetbe, egyiküket egy internet kávézóban. A berlini terrorelhárítási központ válságmegbeszélést tart.

(Borítókép: Rendőrök állnak a Limbecker Platz bevásárlóközpont bejárata előtt, miután terrorfenyegetettség miatt kiürítették az épületet. Essen, 2017. március 11. Thilo Schmuelgen / REUTERS)

Rovatok