Index Vakbarát Hírportál

Leomlott szeméthegy: már több mint hatvan halott

2017. március 13., hétfő 18:40

A legfrissebb adatok szerint legalább 65 ember vesztette életét szemétdombcsuszamlás miatt a hét végén Etiópiában, az afrikai ország fővárosának peremén. A szombat esti szerencsétlenség áldozatai között sok a nő és a gyermek.

Vasárnap legalább harmincöt halálos áldozatról számoltak be a hatóságok. Harminchét embert sikerült élve kimenteni, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy helyi kórház vezetője szerint hétfőig 54 sérültet láttak el.

Egy helyi lakos korábban elmondta, hogy a csuszamlás idején mintegy másfélszázan voltak a hulladékhegy tövében. A több mint ötven éve működő szeméttelepen naponta több százan dolgoztak a hulladék szétválogatásán, sőt sokan ott is laknak összetákolt viskókban. A szeméttelepen az elmúlt két évben már történtek kisebb omlások, akkor két-három ember halt meg - mondták el helyi lakosok.

Addisz-Abeba polgármestere ígéretet tett arra, hogy elköltöztetik az évente közel 300 ezer tonna hulladékot befogadó telep közeléből az ott lakókat. Egy városvezető szerint a szerencsétlenség óta 300 embert költöztettek el.

A baleset oka továbbra sem ismert. (MTI)

Rovatok