Index Vakbarát Hírportál

Óriási baj van az American Airlines egyenruháival

2017. március 15., szerda 20:13

Hónapok óta keresnek alternatív megoldást a problémára, de egyre inkább úgy tűnik, hogy az American Airlinesnak (AA) nem marad más lehetősége, mint hogy lecseréli a nemrég bevezetett formaruhát.

A 70 ezer alkalmazott közül sokan jelentették a vezetőségnek, hogy a tavaly szeptemberben bevezetett egyenruhák viselése komoly egészségügyi következményekkel jár. Volt, aki kiütésekkel és fejfájással megúszta, de komoly légzési nehézségek is előfordultak. A különböző tüneteket a cég mindenféle alkalmazottja jelentette vegyesen, de az utaskísérők tűnnek a leginkább érintett csoportnak, közülük háromezren jelezték, hogy belebetegednek az új formaruhába.

Az AA  vezetői folyamatosan egyeztetnek a lehetőségekről, de hetvenezer ember több váltás munkaruháját újraterveztetni és legyártatni évekbe kerülne, így próbálnak más irányokban elindulni. A baj az, hogy hiába ajánlottak fel más anyagból készült, de szabásában megegyező uniformisokat, sokan ugyanúgy rosszul lettek, mikor felvették.

A légitársaság az utaskisérőket képviselő szervezettel is tárgyal, de hiába fejeződött be épp a közelmúltban egy háromnapos tárgyalássorozat, a küldöttek semmilyen újdonságról nem tudtak beszámolni.

Rovatok