Index Vakbarát Hírportál

Mexikó 50 ezer munkahelyet teremt az USA-ból kitoloncolt állampolgárainak

2017. március 17., péntek 05:48

A mexikói kormány megállapodást írt alá egy magánszervezettel mintegy 50 ezer munkahely teremtésére az országba visszaküldött állampolgárai számára annak tükrében, hogy az Egyesült Államok fokozni kívánja az illegális migránsok kitoloncolását, jelentette be Miguel Ángel Osorio Chong mexikói belügyminiszter csütörtökön.

Az ASUME nevű szervezet, amely 22 munkaadói szövetséget tömörít, azon lesz, hogy mintegy 50 ezer munkahelyet teremtsen. A miniszter közlése szerint a kezdeményezés célja, hogy felhasználja az Egyesült Államokból kitoloncolt mexikóiak szakértelmét és tudását, írja az MTI.

Osorio Chong egyben kijelentette, hogy elutasítja azt az amerikai politikát, amely a mexikói bevándorlókat célozza. Hozzáfűzte: országa kész fogadni azokat, akik visszatérnek hazájukba.

A miniszter szerint 2,5 millió mexikóit toloncoltak ki az Egyesült Államokból az elmúlt nyolc évben, még Barack Obama elnöksége alatt. Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök ugyanakkor ígéretet tett, hogy jóval szigorúbb bevándorlási politikát fog folytatni elődjénél.

Rovatok