Index Vakbarát Hírportál

Izrael ismét légicsapást hajtott végre Szíriában

2017. március 20., hétfő 10:12

Izrael újabb légicsapást hajtott végre Szíriában hétfőre virradóra - jelentette a The Times of Israelre hivatkozva az MTI.

Az izraeli légierő 24 órán belül már másodszor, három napon belül pedig harmadszor csapott le Szíria területén. A szíriai média meg nem erősített jelentése szerint hétfő hajnalban az izraeliek több célpontot is támadtak a szíriai-libanoni határ mentén. A légitámadások szíriai katonai létesítmények és a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szánt fegyvereket szállító konvoj ellen irányultak.

Vasárnap egy izraeli drón megölte a damaszkuszi vezetéshez hű milícia egyik tagját, pénteken pedig négy izraeli vadászbombázó légicsapásokat hajtott végre Szíriában.

Avigdor Libermann izraeli védelmi miniszter vasárnap azt mondta, hogy az izraeli légierő megsemmisíti a szíriai légvédelmi rendszereket, ha Bassár el-Aszad elnök hadserege ismét rakétákat lő ki a Szíriában hadműveletet végrehajtó izraeli gépek ellen. Pénteken ugyanis légelhárító rakétákat lőttek az izraeli légierő csapást mérő repülőgépeire; egy szíriai rakétát Jeruzsálemtől északra semmisített meg az izraeli légvédelem Hec (Nyíl) nevű rakétaelfogó rendszere.

Rovatok