Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant egy lőszerraktár Kelet-Ukrajnában

2017. március 23., csütörtök 09:36

Csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál robbanás történt és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban - írja az MTI. A katasztrófavédelem megkezdte a raktár hét kilométeres körzetében lakó közel 20 ezer ember kitelepítését. 

Helyszíni jelentések szerint még a reggeli órákban is égett a tűz, kisebb-nagyobb erejű robbanásokat lehet hallani a több raktárból álló épületegyüttesből, ahol nagy, 125 és 152 milliméter kaliberű kaliberű harckocsi- és tüzérségi lövedékeket tárolnak. 

Áldozatokról egyelőre nincs hír, de több tucat rohamkocsi érkezett a helyszínre, és több száz tűzoltó vesz részt az oltásban. Sztepan Poltorak védelmi miniszter délelőtti sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy még mindig robbannak lövedékek, a tűzoltóknak még nem sikerült megfékezniük a tüzet, a raktárban tartott lőszerek nagyjából egyharmada lángokban áll.

Anatolij Matiosz katonai főügyész szerint az első vizsgálatok arra utalnak, hogy diverzáns akcióról van szó, a főügyész gyanúját pedig az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) is megerősítette. Olekszandr Livtinenko, a nemzetbiztonsági tanács helyettes titkára szerint Oroszország keze benne van az akcióban.

Volodimir Hrojszman miniszterelnök a Facebookon közölte, hogy haladéktalanul a katasztrófa helyszínére utazik.

Rovatok