Index Vakbarát Hírportál

Halálos áldozata van az ukrajnai lőszerraktártűznek

2017. március 24., péntek 11:20

Már halálos áldozata is van a kelet-ukrajnai Harkiv megye egyik lőszerraktárában történt robbanásoknak és tűzvésznek - közölte pénteken az MTI.  Egy 66 éves nő holttestére bukkantak egy erősen megrongálódott lakóház romjai alatt. Az épületet egy felrobbant lövedék repeszei találták el.

Előző nap a helyi rendőrség arról számolt be, hogy egy 54 éves nőt kórházba szállítottak azután, hogy halántékon találta el egy lövedékrepesz.

VIDEO: Large secondary explosion at #Balakeya arms depot, #Ukraine. Government blames 'sabotage'. - @MaidanKharkivpic.twitter.com/9TpEyc7yRx

— Conflict News (@Conflicts) March 23, 2017

A védelmi minisztérium sajtóosztályának közleménye szerint péntek reggelre csökkent a robbanások intenzitása, ezért a hadsereg műszaki szakértői hozzáláthattak a fel nem robbant lövedékek hatástalanításához.

A Harkiv melletti Balaklija városánál 368 hektár területen elterülő lőszerraktárakban csütörtökre virradóra történt az első robbanás, és hatalmas tűz ütött ki kisebb-nagyobb intenzitású robbanások kíséretében. Raktárakban 138 ezer tonna lőszert, köztük nagy kaliberű harckocsi- és tüzérségi lövedékeket tárolnak.

Feltételezik, hogy diverzáns akciót követtek el, azaz szándékos robbantásról van szó. Nem zárták ki ugyanakkor azt sem, hogy emberi hanyagság okozta a tragédiát.

Rovatok