Index Vakbarát Hírportál

Letiltották a repülőről a leggingsben utazó kislányokat

2017. március 26., vasárnap 23:20

Minden hosszabb repülőútra kényelmesen kell felöltözni, ezt javasolják a légitársaságok is. Az United munkatársai azonban úgy gondolták, hogy a leggings nem repülőre való, és arra kértek meg három tizenéves kislányt, közvetlenül boarding előtt, hogy legyenek szívesek felvenni valamit a cicanadrág fölé - írta meg a Jezebel.

Az esetnek szemtanúja volt Shannon Watts, a fegyverellenes Moms Demand Action nevű szervezet alapítója, és menten elkezdett twitterezni a légitársasággal, hogy tisztázzák az abszurd helyezetet.

A helyzet azonban még abszurdabb lett.

A United twittermestere mindenféle szabályzatból idézgetett, és hogy fenntartják maguknak a jogot arra, hogy letiltsanak a repülőről bárkit, aki szerintük nem megfelelően öltözködik. Emlegették még a jó ízlést is, és hogy megengedett a hétköznapi viselet, amennyiben az megfelel a jó ízlésnek. Hát ezt nem kellett volna, mert erre kapták a legjobb választ:

A leggings a tízévesek üzleti viselete. Az a munkájuk, hogy gyerekek legyenek.

- írta nekik Patricia Arquette színésznő és aktivista, aki időközben beszállt a United szapulásába.

Nem kellett sokat várni a következő telitalálatra, amit Jeff Yang újságíró vitt be a Unitednek. A légitársaság ugyanis egy leggingst viselő nővel reklámozza magát, azt állítva, hogy náluk még akár jógázni is lehet.

frissítés: A United airlines kiadott egy közelményt, amiben leírják, hogy azokra az utasokra, akik a cég dolgozóit és rokonait illető kedvezményekkel utaznak, külön dress code vonatkozik, mert ilyen esetekben ugyanúgy a céget képviselik, mint akik épp szolgálatban vannak. Így a leggings nekik nem megengedett viselet, míg azoknak, akik teljes áron utaznak, minden további nélkül hordhatják a fedélzeten a nadrágot. 

Rovatok