Index Vakbarát Hírportál

Hamburgban lehet az első Putyin-Trump találkozó

2017. március 28., kedd 21:44

Donald Trump is ott lesz a G20-ak hamburgi csúcsértekezletén, írja az MTI a Fehér Ház keddi bejelentése nyomán. Az elnök a kíséretével utazik majd a július 7-én és 8-án tartandó csúcsértekezletre.

Trump már több diplomáciai tárgyalást folytatott (Angela Merkel mellett Theresa May brit kormányfővel, Abe Sindzo japán miniszterelnökkel és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel), ezekre azonban kivétel nélkül Washingtonban került sor. Trumpnak tehát a hamburgi lesz az első külföldi útja az Egyesült Államok elnökeként.

Trump várhatóan itt találkozhat majd Vlagyimir Putyinnal is, akivel januárban, a beiktatása után, már telefonáltak egymással, a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov ezt követően közölte Moszkvában újságírókkal, hogy az első Putyin-Trump találkozóra a hamburgi csúcsértekezleten kerülhet sor.

A keddi közleményből az is kiderül, hogy Trump személyesen hívta fel Merkelt, hogy gratuláljon a kancellár és pártja Saar-vidéken elért választási győzelméhez, valamint Merkel Fehér Házban tett látogatásáról is beszélgettek.

Rovatok