Index Vakbarát Hírportál

Hillary Clinton keményen beleszállt Trump költségvetési tervébe

2017. március 31., péntek 20:13

Úgy tűnik újra aktivizálja magát az elnökválasztás elvesztése óta háttérbe vonult Hillary Clinton, a héten ugyanis kedd után pénteken is erős politikai kijelentéseket tett - írja a CNN. Kedden San Franciscóban ejtett el néhány kritikát a republikánusok és Donald Trump felé, pénteken azonban már keményen támadta az elnök költségvetési tervezetét.

Trump még februárban beszélt először arról, hogy mik a tervei a költségvetés tekintetében. Eszerint 54 milliárd dollárral többet költene a hadseregre és ugyanennyivel kevesebbet a diszkrecionális kiadásokra. Ennek értelmében például

Olyan változások jeleit látjuk, amelyeknek mindannyiunkat meg kéne rémítenie. A vezetés által javasolt csökkentések a nemzetközi egészségügy, fejlődés és diplomácia terén rendkívül rossz hatással lennének a nőkre és a gyerekekre, és súlyos hiba lenne az országunk számára.

- mondta Clinton a washingtoni Georgetown Egyetemen tartott, Kolumbia és a FARC közti békefolyamatban résztvevő nők tiszteletére rendezett eseményen. A politikus egy 120 visszavonult tábornok által aláírt levélre is hivatkozott, ami szintén arra kéri Trumpot, ne csökkentse a diplomáciára és a külföldi országok segítésére szánt összeget. Szerinte ez nem fogja biztonságosabbá tenni az országot, csupán aláássa a biztonságukat és a nemzetközi jóhírüket.

Clinton később arra is kitért, hogy ismét a "bizonyítékokról" és a "tényekről" beszél, amivel valószínűleg szintén az álhírbotrányoktól nem mentes Trump-adminisztrációnak szúrt oda.

Rovatok