Index Vakbarát Hírportál

Minden eddiginél több metamfetamint foglaltak el Ausztráliában

2017. április 5., szerda 14:10

Minden eddiginél nagyobb, 903 kilogrammos metamfetamin-szállítmányt foglalt le az ausztrál rendőrség Melbourne-ben, és őrizetbe vett két drogcsempészt - közölte az MTI.  A 680 millió amerikai dollárt (200 milliárd forint) érő drogot egy raktárépületben tárolták becsomagolt padlódeszkák közé rejtett dobozokban. Összesen nyolcmillió tablettát.

Drogcsempészet gyanújával őrizetbe vettek két ausztrál férfit, akiket akár életfogytig tartó börtönre is ítélhetnek. További két gyanúsítottat még keres a rendőrség.

A rakomány valahonnan Ázsiából, valószínűleg Kínából érkezhetett.

A kínai drogellenes hivatal eddig majdnem nyolc tonna kábítószer kivitelét akadályozta meg a szigetországba. Ausztrália az egyetlen olyan nyugati ország, aminek van Kínával közös drogellenes akciócsoportja kantoni központtal.

Ausztráliában csak 23 millió ember él, ennek ellenére kifizetődő piac a drogcsempészek számára, mivel az ottani kábítószer-élvezők kínálják a drogért a legmagasabb árat a világon. Keenan szerint akár nyolcvanszor többet fizetnek a szintetikus drogért, mint Kínában.

A minden idők eddigi legnagyobb ausztrál metamfetamin-fogása 2014 novemberében volt, akkor 880 kilogramm ilyen kábítószert foglaltak le Sydneyben.

Rovatok