Index Vakbarát Hírportál

Agyrázkódás, törött orr: eléggé elintézték a gépről lerángatott utast

2017. április 13., csütörtök 18:02

Az AP hírügynökség szerint komoly sérüléseket szenvedett az az utas, akit a napokban egy United Airlines-gépről rángatott le a biztonsági személyzet.

Azt írják, hogy a férfinek komoly agyrázkódása van, két első foga kitört, és eltört az orra is, emiatt meg kell majd műteni később. Az ügyvédje azt is elmondta, reméli az utasnak nem lesz maradandó károsodása az agyrázkódás miatt, és nagyon megrázták a történtek. 

Az utast azért rángatták le a gépről, mert  a járatra túl sok jegyet adtak el, és kellett a hely a légi társaság alkalmazottjainak. Bár pénzt és szállást ajánlottak az utasoknak, de senki nem kért az ajánlatból. Ezért géppel sorsoltak ki négy embert, akiknek le kellett szállni a járatról. Az egyik az orvos volt, akinek másnap reggel megbeszélt időpontjai voltak a pácienseivel. Ennek ellenére megjelentek a biztonságiak, akik a karjánál fogva húzták ki a férfit a gépről.

A United Airlines elnök-vezérigazgatója, Oscar Munoz nagy nehezen, de nyilvánosan is bocsánatot kért kedden, és kártérítést ajánlott fel. A férfi viszont jogi lépéseket tervez a társaság ellen. 

Rovatok