Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktort kifütyülték Grúziában

2017. április 21., péntek 11:56

Orbán Viktor miniszterelnök magyar–grúz üzleti fórumra érkezett Grúziába, Tbiliszibe pénteken, ahol a CEU mellett kiálló demonstrálók várták. Ahogy kiszállt az autóból, a tüntetők fütyülni kezdtek. Az alábbi videón látható a jelenet:

helyi média szerint a Marriott Hotel előtt összegyűlt tömeg egy része mélyen antidemokratikusnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a magyar miniszterelnök nekimegy Közép-Európa egyik legjobb egyetemének.

Az MTI által közzétett képek szerint Orbán Viktor politikája mellett és ellen is demonstráltak, sajnos nem derül ki, hogy mennyien voltak, a videó szerint azonban annyi bizonyos, hogy Orbánt kifütyülték.

Az MTI beszámolója szerint egyébként az üzleti fórumot lezáró beszédében Orbán Viktor hangsúlyozta: a politikai vezetők minden tőlük telhetőt megtettek a gazdasági együttműködés ösztönzéséért, a két ország politikai kapcsolatai tökéletesek. Továbbá Magyarország és Grúzia földrajzi és kulturális szempontból is közel áll egymáshoz. Giorgi Kvirikasvili grúz miniszterelnök kiemelte: bár Grúziában csak négymillió ember él – ezért kis piacnak tűnhet –, annak regionális szerepe jelentős, és az ország dinamikusan fejlődik.

Rovatok