Index Vakbarát Hírportál

Késsel hadonászott egy férfi Párizsban a rendőrök előtt

2017. április 22., szombat 17:39

Őrizetbe vettek egy csendőrjárőr előtt késsel hadonászó férfit szombaton, a párizsi Gare du Nord pályaudvaron. A férfi azzal indokolta, hogy kés van nála, hogy féltette az életét - írja az MTI. 

Az elnökválasztás első fordulója előtti napon történt az eset, két nappal azután, hogy egy férfi rendőrökre lőtt a Diadalív közelében, a Champs-Élysées sugárúton. Abban a támadásban egy rendőr meghalt, ketten megsebesültek.

Az első hírek szerint a férfi késsel a kezében közeledett a csendőrök felé. A csendőrök előrántották a fegyverüket, és előállították a férfit. Senki sem sérült meg. 

A pályaudvaron viszont sok utas pánikba esett, és csomagjaikat a földön hagyva futni kezdtek, így végül tűzszerészek és robbanószer-kutató kutyák vizsgálták a hátramaradt csomagokat a lezárt helyszínen. 

A BFMTV francia hírtelevízió egy rendőrségi forrásra hivatkozva azt mondta, hogy  a férfi azért járt-kelt késsel a kezében, mert féltette az életét. A forrás szerint a férfi egy percig sem lépett fel fenyegetően, és amikor a csendőrök utasították, hogy feküdjön le, azonnal engedelmeskedett. 

Rovatok