Index Vakbarát Hírportál

Fiatal lányok szabadultak ki a Boko Haram fogságából

2017. május 6., szombat 23:24 | aznap frissítve

Szabadon engedett a Boko Haram nigériai szélsőséges fegyveres szervezet 82 fiatal lányt azok közül, akiket még 2014 áprilisában raboltak el Chibok városából, írja az MTI helyi kormányzati illetékesek közlése alapján.

Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a terroristák a kormánnyal folytatott tárgyalások eredményeként engedték el a foglyokat. Bár egy nigériai miniszter megerősítette a kiszabadulásuk hírét, részleteket egyelőre nem közöltek a sajtóval.

A szélsőséges iszlamista ideológiát követő Boko Haram 276 iskolás lányt hurcolt magával az ország északi részén található Chibokból három évvel ezelőtt. Sokakat közülük házasságra kényszerítettek és teherbe ejtettek elrablóik.

A tömeges emberrablás világszerte ráirányította a figyelmet a szervezet kegyetlenkedéseire, a közösségi médián keresztül a kiszabadításukat sürgető kampányhoz szerte a világban számtalan híres személyiség is csatlakozott. Bár korábban már több tucatnyian kiszabadultak, több mint száz lány még mindig a szélsőségesek fogságában van.

Rovatok