Index Vakbarát Hírportál

Annyi pénzt kapott válás után egy nő, hogy a 4. leggazdagabb magyar lehetne

2017. május 11., csütörtök 19:19 | aznap frissítve

453 millió fontot, vagyis több mint 160 milliárd forintot perelt ki gazdag orosz volt férjéből egy kelet-európai nő – írja a BBC. 

A 61 éves milliárdos és 41 éves volt felesége közti válópert egy brit bíróság bonyolította le, mivel a pár az Egyesült Királyságban élt együtt évek óta. Az ítélet szerint a nő a házasság alatt közös tulajdonban lévő vagyon 41,5 százalékára jogosult. Ennyi pénzzel egyébként simán bekerülne a 2017-es magyar gazdaglista top5-jébe. 

Az orosz milliárdos olaj- és gázkereskedelemben utazik, felesége pedig háztartásbeliként a közös gyerekek gondját viselte, ameddig együtt voltak. Az ítélet nagyvonalúsága a nő felé egyben a reproduktív munka elismerését is jelenti: a bíró csak alig 10 százalékkal értékelte nagyobbra a tényleges kereső férfi hozzájárulását a vagyonfelhalmozáshoz, mint a ház körül tevékenykedő nőét. 

Esélyes, hogy az asszonynak 453 millió fontot jelentő ítélet rekordközeli az Egyesült Királyságban lefolytatott válóperek történetében, mivel már egy 2014-es, 330 millió fontról szóló ítéletet is a legnagyobbak között emlegettek jogi szakértők. 

Rovatok