Index Vakbarát Hírportál

Instagramon ünnepel a Wikileaks most szabadult szivárogtatója

2017. május 18., csütörtök 21:33

Szerdán engedték ki a börtönből Chelsea (született: Bradley) Manninget, miután Barack Obama leváltása előtt 3 nappal kegyelmet adott neki, írja a Quartz. A transznemű nőt korábban 35 év börtönbüntetésre ítélték, mert 2010-ben több mint 750 ezer titkosított katonai és diplomáciai dokumentumot szivárogtatott ki a Wikileaksen.

So, im already enjoying my first hot, greasy pizza *

Chelsea E. Manning (@xychelsea87) által megosztott bejegyzés,

Manning tegnap, kiengedése után azonnal megnyitotta Instagram fiókját, ahol a szabadulásának első napján többet is posztolt. A cikk írásának pillanatában több mint 25 ezren kezdték el követni, a neve mellé megkapta a hírességeknek járó hivatalosító kék pipát is. Manning pont arról posztol, mint mindenki más: mit eszik és kikkel koccint. Pár órája saját magáról készült képet osztott meg.

Okay, so here I am everyone!! * . . #HelloWorld

Chelsea E. Manning (@xychelsea87) által megosztott bejegyzés,

Manninget sokan árulónak tartották, ugyanakkor a háborúellenes és az információszabadságért küzdő aktivisták hősként tekintenek rá, aki megmutatta az iraki háború igazi arcát. Manning a börtönben töltött 7 éve alatt egyszer öngyilkos gondolatok gyanúja miatt megfigyelés alá került, mert egy ízben azt mondta, mindig is voltak tervei, hogy megöli magát, de sosem tette meg.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok