Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea megint rakétát lőtt ki

2017. május 21., vasárnap 12:16 | aznap frissítve

Észak-Korea az ENSZ Biztonsági Tanácsának hétfői figyelmeztetése ellenére ismét kilőtt egy azonosítatlan lövedéket vasárnap Pukcshang körzetéből - írja a CNN a dél-koreai hadsereg tájékoztatása nyomán.

A lövedék, amely a Fehér Ház szakértője szerint közép hatótávolságú ballisztikus rakéta lehet, 500 kilométert repült kelet felé. Észak-Korea februárban kezdte tesztelni a közép hatótávolságú technológiát, a múlt héten is volt egy kilövésük, amelyet szakértők az eddigi legsikeresebbnek neveztek. A Hvanszon-12 jelzésű, föld-föld típusú rakéta fél órán át szállt 787 kilométert, végül az orosz Vlagyivosztok-régió közelében csapódott az óceánba. 

A vasárnapi kilövéssel kapcsolatban a dél-koreai és a japán illetékesek már megkezdték az adatok elemzését. A Yonhap japán hírügynökség névtelen forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy feltehetően nem interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt az észak-koreai hadsereg. Az NHK japán televízió értesülése szerint az észak-koreai rakéta valószínűleg nem érte el a japán gazdasági övezetet.

 

Rovatok