Index Vakbarát Hírportál

Kövekkel dobáltak meg egy magyar diákokat szállító kisbuszt Calais-nál

2017. május 22., hétfő 18:45

Kövekkel és betondarabokkal dobálták meg a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát szállító kisbuszt a franciaországi Calais-nál hétfőn hajnalban. A magyar nagykövetség segítséget ajánlott az utasoknak, közölte a külügyminisztérium az MTI-vel. A tanárok és az iskolaigazgató dönt arról, hogy tesznek-e feljelentést az ismeretlen támadók ellen.

A sofőr úgy tájékoztatta a minisztériumot, hogy az autópályáról letérve a calais-i kompkikötő felé tartottak, amikor egy betonakadályt vett észre az út közepén. Ekkor 8-10 férfi rohant feléjük, majd dobálni kezdték a kisbuszt. A kocsi hátsó üvege betört, de senki sem sérült meg. Amikor felhajtottak a kompra, jelezték az esetet a határőröknek.

A csapat egy szakmai versenyre tartott Londonba. Hazafelé inkább egy másik útvonalat választanak.

Calais-nál volt az az illegális sátortábor, ahol több ezer migráns zsúfolódott össze arra várva, hogy valahogyan átjussanak Angliába. A dzsungelt tavaly októberben számolták fel, de még sokan maradtak a környéken, és főleg kamionok csomagterébe rejtőzködve próbálnak továbbutazni.

Mészáros Károly csapatvezető is arról beszélt az M1 híradójának, hogy vélhetően meg akarták őket állítani az út mellől előugró emberek, akik a közszolgálati csatorna szerint migránsok voltak.

Rovatok