Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott a British Airways informatikai rendszere, járatokat töröltek

2017. május 27., szombat 15:24 | aznap frissítve

Járatokat törölt szombat délután a British Airways légitársaság, miután a cég számítógépes hálózatának hibája súlyos fennakadásokat okozott, írja az MTI. A kaotikus helyzet még reggel alakult ki. A cég délután jelentette be, hogy este 18 óráig egyetlen járata sem fog elindulni a két legnagyobb londoni bázisáról, a Heathrow és a Gatwick repülőtérről, majd 18 óra előtt fél órával közölték,

a szombati napon a két reptéren teljes a leállás, legkorábban vasárnap indulnak gépek.

Szombaton a brit légicég négy Budapestre érkező repülőt szerepeltetett a menetrendjében, a délelőtti járatok rendben megérkeztek, azonban a délután 16.55-kor, és este 18.20-kor érkező járatokat már nem indították el. Emiatt a Londonba Budapestről 17.50-kor és 19.10-kor induló British Airways-járatokat is törölték.

A hiba a BA teljes, globális informatikai hálózatát érinti, ezért külföldi repülőtereken is akadoznak, több helyen leálltak a British Airways járatai. A többi légitársaság Heathrow-ról és a Gatwickről induló járatait nem érinti a fennakadás.

A BBC tudósítójának a BA azt mondta: jelenleg nincs bizonyíték, ami arra utalna, hogy cybertámadás állna az összeomlás mögött. A probléma része, hogy a British Airways honlapjának egyes részei nem működtek és sokan nem tudtak bejelentkezni a mobil appba. Sokan úgy jártak, hogy hiába szállt le a gépük a Heathrow reptéren, nem hagyhatták el azt. Egy újságíró, Martyn Kent 90 percig ült így bezárva, a kapitány állítólag azt mondta az utasoknak, hogy az informatikai problémák "katasztrofálisak".

Rovatok