Index Vakbarát Hírportál

Több halálos áldozata van a moszkvai viharnak

2017. május 29., hétfő 18:36 | aznap frissítve

Tizenegy halott, több tucat sérült - Moszkván és elővárosában hatalmas vihar vonult át hétfőn, írja az MTI. Az óránként 80 km/órás széllökések több fát is kidöntöttek, ezek okozták a halálos baleseteket. Több mint 50 sérült részesült orvosi ellátásban, köztük gyerekek. A meteorológusok szerint a viharban a szokásos havi csapadékmennyiség egyharmada hullott le.

A kidőlt fák, oszlopok és reklámszerkezetek sok helyen parkoló autókat rongáltak meg, 18 ezren maradtak áram nélkül. A vihar zavarokat okozott a vasúti közlekedésben, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a repülőterek fennakadás nélkül fogadják és indítják a járatokat.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a régióban legalább háromszáz fa pusztult el. Számos épület, így a belügyminisztérium tetőszerkezete megrongálódott és az Iszvesztija című lap szerint összedőlt egy toronydaru is.

Szergej Szobjanyin polgármester közölte, hogy Moszkva összes mentőszolgálatát készültségbe helyezték, a kárelhárítás és a romeltakarítás elkezdődött.

A RIA Novosztyi azt jelentette, hogy kidőlt fenyők torlaszolták el Dmitrij Medvegyev miniszterelnök Gorki-9 rezidenciájának parkolóját. Az épületegyüttesben a kormányfővel tárgyaló spanyol üzletemberek és újságírók rekedtek benn. 

A meteorológusok szerint a viharban a szokásos havi csapadékmennyiség egyharmada hullott le. Moszkvában 1998. június 21-re virradóra egy hasonló, hatalmas károkat okozó viharban 9 ember halt meg és 165-en szenvedtek sérüléseket.

Rovatok