Index Vakbarát Hírportál

Mind a négy támadót megölték a mali üdülőkomplexumnál

2017. június 19., hétfő 16:58

Öt dzsihadistát öltek meg a biztonsági erők, miután támadás ért egy turisták körében is népszerű luxusüdülőhelyet mali fővárosának, Bamakónak a közelében, írja az ABC News. A támadásnak már öt halálos áldozata van, köztük egy mali és egy portugál katona, utóbbi az Európai Unió katonai kiképzőmissziójában vett részt.

A négy (más források szerint öt) támadó vasárnap délután túszokat ejtett. Harminchat embert sikerült kimenekíteni, de öten meghaltak, köztük volt egy francia-gaboni, egy kínai és egy mali állampolgár is. Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn luxembourgi sajtótájékoztatóján elmondta: a portugál katona mellett az uniós missziónál dolgozó egyik helyi alkalmazott is életét vesztette. Feltételezések szerint ő lehet a másik a civil áldozat.

A biztonsági erők három támadóval végeztek a helyszínen, egy negyedik elmenekült, de hétfő reggelre őt is lelőtték – azt nem tudni, hogy ha volt is ötödik elkövető, őt hogy ártalmatlanították. Eddig senki sem vállalta a támadás elkövetését.

Rovatok