Index Vakbarát Hírportál

4 év börtönt kapott a magyar sofőr, aki két gyermeket gázolt halálra Angliában

2017. június 29., csütörtök 18:11

A 38 éves H. Gábor szilveszter napján halálra gázolt egy 11 és egy 12 éves lányt Oldham városban, Angliában, majd elhajtott a helyszínről. A férfi 4 év börtönbüntetést kapott. Társai, akik segítettek neki elrejteni a kocsit és a nyomozás során félrevezették a hatóságokat, 20, 21 és 25 hónap börtönbüntetést kaptak, írja a Daily Mail.

Mind a négy vádlott beismerte tettét. A 18 éves O. Dávid és a 49 éves P. Zoltán segített eltüntetni a nyomokat a kocsiról és egy elhagyatott úton hagyták az autót. O. Dávid telefonon felhívta a rendőrséget és azt hazudta, a kocsit ellopták. Az ügy negyedik vádlottja, az 59 éves K. János hamis alibit biztosított a gázolónak. Ő 21 hónapos büntetést kapott, O. Dávid 20, P. Zoltán 25 hónapot.

A férfiak Magyarországon is követtek el korábban bűncselekményeket. A gázoló H. Gábor csoportos rablásért ült 5 évet, később felfüggesztett börtönt kapott autólopásért. K. János nemi erőszakért ült 3 év 8 hónapot, és gyilkosságért 6 és fél évet. A másik két férfi is büntetett előítéletű, de azokat az ügyeket nem részletezte a brit lap.

Rovatok