Index Vakbarát Hírportál

Holland tévében leplezték le a Váci utca túlszámlázós bűnözőit

2017. július 3., hétfő 15:28

Rejtett kamerás felvétellel leplezte le a holland SBS6 televízió egyik műsora azt, hogyan húzzák le magyar bűnözők a külföldi turistákat Budapesten.

A stáb a Váci utcában forgatott. A riporter egy egyedülálló holland turistát „alakított”, aki hagyta, hogy két nő befűzze, majd elmentek egy Váci utcai bárba. A turistának álcázott riportert két nő leszólította, és arról érdeklődtek, hogy merre van a Douglas pub. Oda akarunk menni, mert neki éppen most van a születésnapja” – mondta angolul az egyik nő a barátnőjére mutatva. A nők azt mondták neki, hogy magyarok, de nem budapestiek. 


Oplichters in het buitenland [7] Budapest by quesosoldado

Amikor a számlát kérte, a pincérnő 67 ezer forintot számlázott ki, pedig csak néhány italt ittak. A férfi reklamált, de a pincérnőt ez nem hatotta meg. Végül még a pincérnő fenyegetőzött azzal, hogy rendőrt hív, így végül a riporter 60 ezer forintot hagyott ott. A bár végében volt egy ATM-automata, onnan vett fel pénzt. Az utcán aztán szólt két rendőrjárőrnek, akik közölték vele, hogy ez a csalás Budapesten mindennapos.

Később újra belebotlott ugyanazokba a nőkbe, akik ezúttal már egy másik turistát vertek át. „Hogy megy az üzlet?” – kérdezte tőlük, és figyelmeztette az újabb áldozatot az átverésre. 

Megkerestük a Douglas pubot, ahol az üzletvezető azt mondta: hallottak a riportról, de az nem náluk történt, hanem egy másik pubban, ahova tőlük lehet ugyan lemenni, de egy teljesen különálló egység. Arra a kérdésünkre, hogy akkor annak a helynek mi a neve, az üzletvezető azt válaszolta, hogy az csak egy sima pub. 

A Douglas nem először kerül a hírekbe mint olyan hely, ahol a vendégek túlszámlázásra panaszkodnak. Legutóbb egyébként néhány hete a Váci utcában a rendőrség lecsapott egy bárra, ami hosszú ideje húzta le hasonló módon a turistákat. A Douglasre internetes fórumokon is panaszkodtak külföldiek, igaz, a bejegyzésekből nem világos, hogy ez tényleg a Douglas-e, vagy egy olyan pincehelyiség, amelyik a Douglas mellett van. 

Rovatok