Index Vakbarát Hírportál

700 eurójába fájhat, ha közterületen iszik Hvar szigetén

2017. július 10., hétfő 10:37

Szigorúan büntetik a meztelenkedést és a részegen őrjöngést a horvátországi Hvar szigetén, ahol a hétvégén már angol nyelvű táblák figyelmeztették a turistákat,

amennyiben hiányos öltözetben vagy az arra nem kijelölt helyen fogyasztanak alkoholos italt, akár 700 euró (212 ezer forint) büntetést is fizethetnek,

írja az MTI.

Rikardo Novak nemrég megválasztott független polgármester le akar számolni a botrányosan viselkedő turistákkal, hogy megvédje Hvar hírnevét. A figyelmeztető táblákon képekkel illusztrálják, mit nem szabad a szigeten:

A táblán egy rendesen felöltözött, kézen fogva sétáló pár is látható, a kép mellett pedig az a szöveg olvasható, hogy

Save your money and enjoy Hvar

vagyis Spórolj a pénzeddel és élvezd Hvar szigetét.

A polgármester a szigorú intézkedéseket azzal magyarázta, meg akarja állítani Hvar turisztikai öngyilkosságát, amely azzal kezdődött, hogy a szigetet úgy reklámozták, mint világszínvonalú partihelyszínt.

Nemrég Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere kért elnézést a város honlapján a helyi lakosoktól egyes turisták barbár viselkedése miatt. A helyiek szerint a horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen az ittas, félmeztelen és bedrogozott turisták törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe. A polgármester megígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy a város visszanyerje méltóságát.

Rovatok