Index Vakbarát Hírportál

Trump fia találkozott egy orosz ügyvéddel, aki terhelő dokumentumokat ígért Clintonról

2017. július 11., kedd 00:09

Donald Trump amerikai elnök nagyobbik fia tavaly találkozott egy orosz ügyvédnővel, aki terhelő dokumentumokat ígért neki Hillary Clintonról. A New York-i Trump-toronyban tartott találkozón Trump veje és kampányfőnöke is részt vettek, de az ígért dokumentumokat végül nem kapták meg.

Natalija Veszelnyickaja, a Kremlhöz közel álló ügyvéd a találkozón azt állította, bizonyítéka van rá, hogy Hillary Clinton kampányát "Oroszországgal kapcsolatban álló személyek" támogatják ifjabb Donald Trump közleménye szerint. Aztán gyorsan kiderült, nem tud semmi konkrétummal szolgálni, csak kétértelmű és homályos kijelentéseket tett, aztán gyorsan témát is váltott - állítják Trumpék. 

A találkozó érthető módon nagy port kavart az amerikai sajtóban, amire válaszképpen ifjabb Donald Trump szarkasztikus tweetekben támadott vissza. "Bizonyára én vagyok az első ember, aki kampány alatt találkozik valakivel, hogy információt gyűjtsön az ellenfélről" - írta. 

Az elnök jogászai közleményt adtak ki, ami szerint Trump nem vett részt a találkozón, és nem is tudott róla, ugyanakkor a Fehér Ház közölte, nincs semmi nem helyénvaló abban, hogy a kampánycsapat leült tárgyalni az orosz ügyvéddel. Veszelnyickaja még szombaton azt közölte a sajtóval, a találkozón egyáltalán nem volt szó az elnöki kampányról, és hogy ő maga semmilyen minőségben nem képviselte az orosz kormányt. 

 

Rovatok