Index Vakbarát Hírportál

Fiatal magyarok haltak meg egy németországi balesetben

2017. július 20., csütörtök 21:27 | hat éve frissítve

Szerda késő este szenvedett autóbalesetet a bajorországi Frankenhofen közelében egy magyar autó. A Mazda 323-asban hatan utaztak, közülük hárman azonnal meghaltak, hárman pedig súlyos vagy életveszélyes sérülésekkel kerültek kórházba - közölte a bajor rendőrség alapján a Hvg.hu.

Az autót egy magyar nő vezette, aki egy kanyarban letért az útról és egy fának rohant a járművel, amiben összesen hat magyar állampolgár utazott. A hátsó ülésen ülő három embernél a mentők már csak a halált tudták megállapítani, míg a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett és a tűzoltóknak kellett kiszabadítania az autóból.

Az anyósülésen utazó férfi szintén súlyosan megsérült, de eszméleténél volt, mikor kiérkeztek a mentők. Egy további utas életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az Augsburger Allgemeine azt írja, a sofőr egy 23 éves nő volt, az áldozatok pedig 20 és 27 év köztiek. A lap szerint egy 27 éves férfi, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett, a csomagtartóban utazott mindenfajta biztonsági öv nélkül. A baleset okainak tisztázására vizsgálatot indítottak.

A baleset egy bajor mellékúton történt, a 2035-ös számún este 11 óra körül. A helyszíni szemle alapján a rendőrök kizárták, hogy bárki is alkoholt fogyasztott volna, de vérmintát vettek. A Borsnak a külügyminisztérium azt mondta, munkások ültek a kocsiban. 

Rovatok