Index Vakbarát Hírportál

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját

2017. július 25., kedd 17:40

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját, aki főpénztárosként több mint 20 millió levával, azaz 3 milliárd forinttal rövidítette meg a görög Alfa Bank bolgár leánycégét, írta az MTI egy helyi napilap alapján.

A csalót még 2011-ben lefülelték, az elsőfokú ítéletet nemrég hozta meg a bíróság: 15 évre ítélték, nem rendelkeztek letartóztatásáról. Ezután elrendelték őrizetbe vételét, de a rendőrök már nem találták otthon.

A korábbi hírek szerint

sem a hosszas nyomozás, sem a bírósági tárgyalás nem tárta fel, hogy mi történt a pénzzel,

hiába halasztották a vádemelést ellene, és vetettek be ez idő alatt különféle titkosszolgálati eszközöket ellene. Vallomásában azt állította, hogy egy görög üzletembert segített ki a pénzzel, aki 400 ezer levát ígért neki a "kölcsönért", de a kölcsönzött pénzt sem kapta vissza. Az üzletember viszont ezt tagadta a bíróság előtt.  

A volt főpénztáros sporttáskában vitte ki a pénzt a bankból, amit az tett lehetővé számára, hogy időnként a szabályok be nem tartása miatt egyedül is hozzáfért a főpénztárhoz. A szabályok szerint csak főnökével együtt nyithatta és zárhatta volna a pénztárt, nála volt a kulcs, főnökénél a kód, de ezt nem tartották be, gyakran egyedül zárhatta be azt.

Rovatok