Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a svájci láncfűrészes támadót

2017. július 26., szerda 09:20

Öt ember megsebesült, ketten súlyosan, amikor egy láncfűrésszel felfegyverzett ember az utcán járókelőkre támadt Schaffhausenben, Svájcban írtuk július 24-én, most, 26-án azt írja a metro-.co.uk, hogy az embervadászat eredményeképp sikerült elfogni, és letartóztatni a feltételezett támadót.

Az ámokfutással gyanúsított férfiról képet is kiadott a rendőrség 24-én. Azt írták akkor, az 51 éves Franz Wrousis 190 centiméter magas, és veszélyes, agresszíven reagálhat, ha megpróbálják megállítani. Korábban két alkalommal is büntetve volt lőfegyverrel való visszaélésért. A rendőrség szerint valamilyen biztosítással kapcsolatos ügy állhat a mostani támadás mögött. A férfinek nincs állandó lakcíme, az erdőben él.

A férfi fehér Volkswagen Caddy furgonját már a támadás napján megtalálták a rendőrök, de őt magát végül a támadás helyszínétől Schaffhausen városától 60 km-re található Thalwilban fogták el a zürichi rendőrség tájékoztatása szerint. A rendőrség a szerda reggeli sajtótájékoztatóján további részleteket nem árult el.

Rovatok